Mimpi semalam..

Posted: March 20, 2012 in Madah, Motivasi Diri, Pandangan Sendiri

hi korang..

hari ni aku sedikit teruja kerana mimpi semalam. memang best la. tapi sayang, itu cuma mimpi. korang nak tahu tak aku mimpi ape semalam ? huhuhu… aku mimpi hampir2 kawen ngan lisa surihani ( ke iras2 lisa surihani ). tp memang dah jodoh dia ngan yusri, dlm mimpi pun mcm tu.. citernye lebih kurang mcm ni.. ( ingat2 lupe nie.. hehehe.. ). bapa dia ( ada lagi ke bapa dia.. rasanya dah xde.. alfatihah.. ) telah mengadakan test mcm ujian pemilihan menantu tu la dari segi akhlak, agama, dan lain2.. so pada hari keputusan tu bapa dia pilih aku. seronok la aku… masa hari pernikahan tu, dia mmg cantik sgt.. baju warna pink.. aku lak sempoi jer… mcm org selebet pun ade… baju melayu ngan songkok buruk.. hahaha… xbleh blah tul la.. slek tul… masa dekat2 nak nikah tu dia boleh betulkan songkok aku.. tp muke kelat la sket… ye la bakal laki dia selekeh jer… aku tgk wife aku biasa jer kat sebelah.. mcm xde apa2 yg berlaku… aku kira green light la kan.. huhuhu… masa dah nak salam tok kadi tu la si yusri ni sampai.. lisa pulak mcm nak g kat dia jer… aku pulak dengan gentleman nyer telah g kat dia dan cakap

lisa..
walau siapa pun awak
walau apa pun yang awak dengar
walau apa pun yang awak cakap
walau apa pun yang awak nampak
walau apa pun yang awak fikir
walau apa pun yang awak buat
walau ke mana pun awak pergi
saya akan tetap sayang awak

huhuhu… mcm hindustan pulak.. pastu rilek jer aku ngan bapa dia borak2 kat masjid tu. pastu dah terbangun… huhuhu..

so apa pengajaran daripada mimpi aku tu yer..

hurmmm..
1. jaga penampilan
2. kalau memang xde jodoh terima je la hakikat tu..
3. buat amal ibadat bukan kerana perkara lain selain Allah s.w.t
4. sayangilah wanita yang telah dijodohkan dengan kita.

p/s: wife aku klu tahu citer ni mesti terguling2 dia gelakkan aku.. ntah berapa lama ntah jd bahan nnt.. tapi aku pedulik aper.. janji aku bahagia… huhuhu..

sebelum aku tamatkan entri ni ingin aku ingatkan korang ini hanyalah MIMPI…babai korang….

Comments
  1. norrshakor says:

    Eleh.. Terima la hakikat yang LISA awak tu dah jadi milik orang..Wakaka….Ops! x gelak2…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s